Associació Foment de l'Havanera de Calella

Necessitem associats, la força de l'associació vindrà representada per la quantitat de socis que la conformin.
Nom  
E-mail  
Adreça  
Misatge  
  

Despesses d'enviament a part.

L’any 1998 la Fundació Ernest Morató amb la col·laboració de l’editorial Omega va reeditar l’Álbum de Habaneras, presentat el 22 d’abril al Museu Marítim de Barcelona i el 27 de juny a Calella de Palafrugell amb motiu del seu cinquantenari. Álbum de Habaneras, publicat l’any 1948 a càrrec de la desapareguda Editorial Barcelona S.A. d’Albert Puig i Palau, és una de les primeres recopilacions d’havaneres que van editar-se a Catalunya.

El llibre recull una vintena d’havaneres populars que es cantaven a Calella de Palafrugell i en d’altres zones de la costa al voltant dels anys quaranta i cinquanta. La selecció va ser feta pel compositor Xavier Montsalvatge que, a mitjan anys quaranta, va ser invitat pel seu amic Josep Pla al mas de Llofriu per escoltar una cantada d’havaneres protagonitzada per un grup de cantaires. Montsalvatge les transcriví al pentagrama i les recopilà en un llibre amb l’objectiu que aquelles cançons no es perdessin. El pintor Josep Mª Prim va ser el responsable dels dibuixos i el periodista Néstor Luján d’escriure el pròleg.

 

Despesses d'enviament a part.

L'havanera és ei fil conductor d'aquest llibre de més de 200 pàgines que teniu a les mans. Hi trobareu els diferents orígens que se Ii atribueixen amb una breu història de la música a Cuba des de l'arribada de Colom fins el s XIX, on hi ha també el nom dels músics que amb les seves composicions van esdevenir l’origen de l'havanera.
Hi podeu trobar 27 havaneres inèdites d'autors catalans amb lletra i música.


Conèixer és estimar! En un moment en que la globalització sembla passar per sobre de tants patrimonis culturals autòctons deixeu que aquestes pàgines esdevinguin una finestra a conèixer part de l’essència musical de Catalunya.
                                                               <<La música és Ia veritable història vivent de Ia humanitat»
                                                                                                                   Elias Canetti